Cum ne alegem vinul atunci când avem preparate din peşte?

Alegerea vinului potrivit poate să fie foarte complicată. Mai ales atunci când vine vorba despre preparatele din peşte, foarte importante şi folosite în această perioadă.

Astfel, vă recomandăm să combinaţi peştii graşi (somon, somn sau crap) sau cartilaginoşi (calcan, sturioni tineri) cu vinuri roşii uşoare, precum Rapsodul. De asemenea, acestea pot merge, la fel de bine şi în combinaţie cu un vin rose sec. Pe de altă parte, caracatiţa şi unele fructe de mare merg la fel de bine în compania unui vin roşu.

Un vin rose, poate fi alegerea cu care îţi poţi cuceri oaspeţii 

Metodă prin care obţinem mustul din care se face rose-ul se numeşte în franceză saignee. Cu ajutorul unui dispozitiv simplu, inventat şi construit în cramă, contactul pieliţei strugurilor cu mustul este redus la câteva secunde pentru Blanc de Merlot şi la câteva zeci de secunde pentru rose-uri.

Din acest motiv, rose-urile de la Rotenberg sunt proaspete, deschise la culoare şi cu un conţinut extrem de redus de tanini. Aciditatea ridicată şi restul de dioxid de carbon le oferă o notă proaspătă, frizzanta.

Dacă vrei să pui pe masa de Paşte o sticlă de rose, ţine cont de faptul că acestea trebuie băute foarte reci. Poţi să foloseşti cu cuburi de gheaţă, precum o fac provensalii. Iar dacă vrei să îţi răsfeţi oaspeţii, îţi recomandăm răcirea vinului cu fructe de pădure congelate, de preferinţa coacăze roşii. Acestea îi oferă paharului un aspect festiv, fără să dilueze vinul.

Cele mai bune alegeri pentru meniul tău de Paşte

Dacă nu v-aţi definitivat încă masa de Paşte, atunci vă ajutăm cu câteva recomandări, cel puţin pentru partea de băuturi:

·      Ca aperitiv putem alege Blanc de Merlot cu 2-3 vişine din vişinată în pahare

·      Ouăle sau salată de ouă merg foarte bine cu un vin roşu uşor, cum este Rapsod

·      Drobul, pentru că este făcut din organe şi are un conţinut ridicat de fier, putem să îl asociem uşor cu vinurile rose seci, precum Menstrel Rose sau Rotenberg Rose

·      Mielului care are o grăsime fină şi un conţinut ridicat de albumină, îi şade bine cu Emeritus, un vin roşu puternic

·      La pască şi cozonac vă recomandăm Rapsod Rose (care e mai dulce) sau un vin Blanc de Merlot.

Pentru masa de Paşte nu doar că îţi aducem cele mai bune recomandări de vinuri, ci şi cele mai bune preţuri. Rotenberg ne-a pregătit oferte speciale pe site-ul lor, aşa că, vă puteţi face cumpărăturile pentru masa Pascală fără prea mari eforturi (sau stat la cozi prin magazine).

Add Comment

Comment
Name
E-mail
Website