Atelier de Cupajare

Cum ar fi să îți creezi propriul vin, după gustul și personalitatea ta? La Atelierul de Cupajare ne “jucăm” de-a vinificatorul, cupajând Merlot, Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc. Obții un vin cu un nou tip de aromă, pe care ți-l putem îmbutelia și trimite acasă. În plus, vom pune pe sticle etichetele pe care chiar tu și echipa ta le-ați desenat.
Cupajarea vinului se realizează fie în proporții clasice, fie după imaginația și creativitatea participanților, respectând anumite principii generale, explicate de vinificator. Utilizând instrumente gradate fiecare va putea realiza câteva cupaje alegând-l la final pe cel mai bun.

 Programul Atelierului de Cupajare:
  • Welcome coffee & croissants.
  • Prezentarea Cramei Rotenberg. Prezentarea metodei noastre tradiționale de a face vinul, fără nicio urmă de industrializare sau de robotizare.
  • Degustarea de vinuri, ce va include un platou de brânzeturi, pâine, nuci și ciocolată.
  • Atelierul de cupajare (1,5 – 2 ore). Aici fiecare echipă își va face vinul propriu, vinul pe care îl vor cupaja este un vin nou, scos din butoaie special pentru această
  • La cerere, îți putem pune la dispoziție spațiul necesar pentru un grătar în aer liber. Putem oferi și serviciu de catering în parteneriat cu Simbio.
Alte Informații:
  • Durata totală: 3,5 ore.
  • Număr participanți: Minim 12 participanți. Capacitate maximă 50 participanți pentru interior și 150 – exterior.
  • Cost –  Începând cu 350 lei/ participant.
  • Locație:  Ceptura de Jos, 509, Județul Prahova. Crama Rotenberg este situată la 1h15 min distanță de București, 35 minute de Ploiești și la 2h distanță de mers cu mașina de Brașov. Pentru a ajunge cu ușurință folosiți Google Maps sau Waze punând ca destinație Rotenberg Winery.
  • Capacitate parcare în zonă: 15 locuri în incinta cramei și multe locuri în proximitatea cramei.
Rotenberg Winery cuprinde:
  • Plantația de viță de vie de aproximativ 23 de hectare, veche de peste 50 de ani, situată între comunele Ceptura și Fântânele, din zonă Dealul Mare, una din cele mai propice regiuni pentru producerea vinurilor roșii.
  • Crama restaurată, cu două beciuri suprapuse ce permit un flux tehnologic gravitațional în care vinul nu este agresat de pompe. În beciurile cramei vinul se maturează în butoaie de stejar.
  • Conacul boieresc, cu două săli de degustare – una deschisă publicului larg, care poate găzdui lejer 40 de persoane și una mai mică.
Pentru mai multe detalii despre atelierul de cupajare, contactează-ne via:
  • E-mail: degustari@rotenberg.ro
  • Telefon: 0758 997 700